2412
Views

2010 is filmtechnisch gezien absoluut een goed jaar geweest! In 2009 waren er slechts enkele films zo goed dat ze het noemen waard waren – The Hangover, Watchmen, My Sister’s Keeper en The Soloist – iets dat is dit jaar zeker niet het geval. Met pareltjes als Inception, The A-Team, Megamind, Kick-Ass, Alice in Wonderland en natuurlijk Avatar was het dit jaar echt de moeite waard om een abonnementje te nemen op de plaatselijke bioscoop!

Lees verder

Maar de absolute hoofdprijs gaat wat mij betreft echt naar The Expendables dit jaar! Natuurlijk was het makkelijk en voor de hand liggend geweest als we Avatar als de nummer 1 van 2010 bestempelden, maar zelden heb ik zo’n brute over-the-top actiefilm gezien als The Expendables. Wat The Hangover vorig jaar voor de categorie Humor deed, doet The Expenables dit jaar voor Actie: Het naar een nieuwe niveau tillen van een compleet genre! Actie 2.0 dus.

Alle andere films die het zien waren dit jaar hebben we in onderstaande lijst gezet. Mochten er dus nog titels tussen zitten die je niet hebt gezien dan kunnen we je van harte aanraden om dat toch in 2011 nog te gaan doen!
Alice in Wonderland

Plot: “Alice is 20 jaar oud wanneer ze op het punt staat om een verloving aan te gaan. Ze wil geen verloving en dus vlucht ze. Ze volgt de White Rabbit tot in Wonderland. Dertien jaar eerder was ze ook al eens in Wonderland geweest, maar Alice herinnert zich dat niet meer. Ze weet alleen nog dat ze vroeger rare dromen had over witte konijnen, blauwe rupsen en nog veel meer rare dingen. Destijds regeerde de White Queen in Wonderland, maar nu is ze van haar troon gestoten door haar zus, de Red Queen. Samen met andere bekende inwoners van Wonderland, zoals de Mad Hatter en de Cheshire Cat, moet ze proberen de macht van de White Queen te herstellen en de Red Queen te verslaan. Eerst wil ze er niet aan toegeven dat zij de juiste Alice is maar als haar vriend, Mad Hatter, in gevaar is zet ze alles opzij en gaat ze de strijd aan met het beest van de Red Queen..
Cast: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover, Matt Lucas, Michael Sheen, Stephen Fry, Alan RickmanAvatar

Plot: “Jake Sully is een verlamde oorlogsveteraan in de toekomst, die met enkele anderen naar de maan Pandora wordt gebracht. De mensheid wil daar waardevolle grondstoffen uit de grond halen. Deze planeet wordt echter bewoond door de Na’vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na’vi doen er alles aan zich te beschermen tegen de mensen. Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen…
Cast: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel MooreDespicable Me

Plot: “Gru is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.
Cast: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand, Ken Jeong, Miranda Cosgrove, Will Arnett, Kristen Wiig, Julie Andrews
Post: Despicable Me (Theatrical Trailer)Due Date

Plot: “Peter Highman staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.
Cast: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Juliette Lewis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx, Danny McBride, Alan Arkin
Post: Due Date (Trailer)Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Plot: “Harry Potter and the Deathly Hallows, het zevende en laatste avontuur uit de Harry Potter-filmreeks, is een langverwacht filmavontuur, dat in twee delen in de bioscopen komt. In deel 1 beginnen Harry, Ron en Hermelien aan een levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid: ‘de Gruzielementen’ te vinden en te vernietigen. Harry komt steeds dichterbij de taak waarop hij zich al voorbereidt sinds de dag dat hij de deuren van Zweinstein binnen stapte: het ultieme gevecht met Voldemort.
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Tom Felton, Ralph Fiennes, Michael Gambon
Posts: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I (Trailer), Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I (Theatrical Trailer)How to Train Your Dragon

Plot: “De jonge viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd… dat niemand minder is dan de vader van Hiccup. Maar wanneer Hiccup samen met andere Vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanneer hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam.
Cast: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig FergusonInception

Plot: “Dom Cobb is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een ‘laatste’ taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb’s volgende zet lijkt te voorspellen.
Cast: Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Michael Caine
Post: Inception (Theatrical Trailer)

Iron Man 2

Plot: “Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark wordt zes maanden nadat hij zijn identiteit als Iron Man heeft onthuld en zijn alter ego tijdens de extravagante Stark Expo wil profileren opnieuw gedwongen zijn revolutionaire krachten in te zetten. Terwijl de Amerikaanse overheid hem wil dwingen zijn wapens over te dragen, moet hij het opnemen tegen Ivan Vanko, een mysterieuze Rus uit het familieverleden van Stark, die op basis van zijn technologie een eigen wapen ontwikkeld heeft.
Cast: Robert Downey Jr., Mickey Rourke, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Samuel L. Jackson
Posts: Iron Man 2 (Trailer), Iron Man 2 (Feature Trailer), Iron Man 2 ( IMAX Experience Trailer), Iron Man 2 (Clips)

Jackass 3-D

Plot: “Jackass 3 is het logische vervolg op de twee voorgangers waarin Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Ryan Dunn, Chris Pontius, Preston Lacy en Rob Stull weer allerlei domme, riskante en weerzinwekkende acties voor de camera uithalen. En zoals de titel al aangeeft, is het in 3D dit keer!
Cast: Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Steve-O, Jason ‘Wee Man’ Acuña, Preston Lacy, Chris Pontius, Ehren McGhehey, Dave England, Rob StullKick-Ass

Plot: “Kick-Ass’ is een superhelden-actie comedy met een gewelddadige twist. ‘Kick-Ass’ gaat over de doorsnee tiener Dave Lizewski, een stripfan die besluit zijn obsessie als inspiratie te gebruiken en zelf een superheld te worden. Zoals een echte superheld betaamt, kiest hij een nieuwe naam: ‘Kick-Ass’. Hij scoort een flitsend pak met masker en gevechtsstok en is zo klaar om de misdaad te bestrijden. Er is alleen één probleem: Kick-Ass heeft absoluut geen superkrachten.
Cast: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Mark Strong, Chloe Moretz, Omari Hardwick, Xander Berkeley, Nicolas Cage
Post: Kick-Ass (Hit-Girl Trailer)Knight and Day

Plot: “‘Knight and Day’ gaat over de eenzame vrouw June, wier ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting met een onbekende man op het vliegveld haar leven op zijn kop zet. De onbekende, een superspion genaamd Roy Miller, neemt haar mee op een gewelddadige wereldreis om de uitvinder van een batterij te beschermen die de sleutel is tot een oneindige krachtbron.
Cast: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Maggie Grace, Marc Blucas
Post: Knight and Day (Feature Trailer)Machete

Plot: “Machete is een losgeslagen voormalige “Mexican Federale” die zijn naam ruimschoots verdiend heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika, nadat hij is gebruikt door de Mexicaanse drugslord Torrez. Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz, de anders zo brave douanebeambte Sartana, de gewapende priester Benito del Toro en zelfs April, de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen, totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!
Cast: Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Cheech Marin, Jeff Fahey, Lindsay Lohan, Don Johnson, Jessica Alba, Robert De Niro, Steven Seagal, Rose McGowan
Post: Machete (Trailer)

Megamind

Plot: “Megamind en diens aartsvijand Metro Man zijn aliens die tijdens een crisis hun planeten moeten verlaten. Megamind, een echte superschurk, probeert op allerlei manieren de macht in Metro City over te nemen. Maar elke poging faalt dankzij Metro Man, die een volksheld wordt. Het lijkt erop dat aan de strijd tussen de twee nooit een eind zal komen, totdat Megamind zijn vijand plotseling vermoordt. Hij doodt Metro Man bij een van zijn vele pogingen om verslaggever Roxanne Ritchi te gijzelen. Bevrijd van zijn rivaal neemt Megamind de macht over in Metro City. Langzaam maar zeker begint hij zich echter te realiseren dat hij zonder vijand geen levensdoel meer heeft. Om een depressie tegen te gaan, besluit hij van Roxanne’s eenzame cameraman Hal een nieuwe superheld te maken, Titan. Maar helaas, Titan keert zich tegen de mensheid uit wraak voor zijn vroegere leven dat hij heeft moeten leiden als verschoppeling. Hierdoor is Megamind – tegen de verwachting in – genoodzaakt de heldenrol op zich te nemen. Samen met Minion, die al sinds zijn jeugdjaren zijn vaste sidekick is, trekt Megamind ten strijde tegen Titan, die een spoor van vernieling achterlaat.
Cast: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill
Posts: Megamind (Trailer), Megamind (Comic-Con Trailer), Megamind (Feature Trailer), Megamind (Eerste 5 minuten)

New Kids: Turbo!

Plot: “De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.
Cast: Steffen Haars, Flip Van der Kuil, Tim Haars, Huub Smit, Wesley van Gaalen, Peter Vernhout, Nicole van Nierop
Post: New Kids Turbo (Trailer)

Predators

Plot: “De film speelt zich af op de jungle-achtige thuisplaneet van de Predators. Op deze planeet huist ook een ‘Mega-Predator’ die elk jaar een groep van de gevaarlijkste individuen van de planeet aarde ontvoert, om ze vervolgens als prooi vrij te laten in de dodelijke jungle van de Predator-thuisplaneet. Royce is de leider van een groepje huurlingen, dat onder andere bestaat uit een taaie vrouwelijke moordenaar, een man die totaal niet bang is om te sterven en een voormalige Russisch geheimagent. Samen moeten ze zien te overleven in de wildernis terwijl ze wanhopig proberen uit te vinden wat er met hen is gebeurd en door wie of wat ze worden opgejaagd.
Cast: Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins, Oleg Taktarov, Laurence Fishburne, Danny Trejo, Mahershalalhashbaz Ali, Louis Ozawa Changchien
Post: Predators (Trailer)

RED

Plot: “Gepensioneerd geheim agent Frank Moses kruipt om 6 uur in de ochtend uit zijn bed, neemt een handjevol vitaminepillen en begint aan een kleine work-out in zijn kil ingerichte huis. Hoogtepunt van de dag is wanneer hij weer een excuus heeft gevonden om te bellen met zijn contactpersoon Sarah bij de afdeling pensioenen en met haar kan babbelen over zijn avocadoplant en de flutromannetjes die ze samen lezen. Nee, het leven na de CIA is allesbehalve spannend. Totdat er uit het niets zwaar bewapende gemaskerde mannen in zijn huis opduiken. Frank mag dan wel wat ouder zijn, voor het uit de weg ruimen van een getraind moordcommando draait hij nog steeds zijn hand niet om.
Cast: Bruce Willis, Mary-Louise Parker, John Malkovich, Morgan Freeman, Helen Mirren
Post: Red (Trailer)Scott Pilgrim vs. the World

Plot: “Scott Pilgrim is weliswaar heel charmant, maar ook werkloos. Hij is 22 en speelt basgitaar in Sex Bob-omb, een ontzettend gemiddelde garageband. Hij heeft net het meisje van zijn dromen ontmoet, maar bij dromen blijft het voorlopig. Natuurlijk wil hij Ramona Flowers voor zich winnen, maar er zit een flinke adder onder het gras: haar zeven boosaardige exen die alles doen om hem uit de weg te ruimen!
Cast: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Chris Evans, Anna Kendrick, Brandon Routh, Alison Pill, Jason Schwartzman, Ellen Wong, Satya Bhabha, Mark Webber
Posts: Scott Pilgrim Vs. The World (Trailer), Scott Pilgrim Vs. The World (Trailer B)

She’s Out of My League

Plot: “Kirk, een normale jongen, ontmoet de perfecte vrouw en tegen alle verwachtingen in, valt ze ook nog voor hem. Kirk is in de zevende hemel, maar zijn gebrek aan zelfvertrouwen en zijn vrienden en familie die niet met de relatie meewerken, zijn storende factoren die een gevaar zijn voor Kirk’s ”droom”.
Cast: Jay Baruchel, Alice Eve, Nate Torrence, Lindsay Sloane, Krysten Ritter, Kyle Bornheimer, Jessica St. Clair, T.J. Miller, Mike Vogel
Post: She’s Out Of My League (Trailer & Clips)

Shutter Island

Plot: “De film speelt zich af in 1954. De U.S. Marshalls Chuck Aule en zijn nieuwe partner Teddy Daniels gaan op zoek naar een moordenares die ontsnapt is uit T.B.S.-kliniek ‘Ashecliffe Hospital’ voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intrige en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doctoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik om uit de kliniek te ontsnappen.
Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben KingsleyThe A-Team

Plot: “The A-Team is een kleurrijke eenheid van ex-commando’s die wordt beschuldigd van een misdaad die ze niet hebben gepleegd. Gevlucht uit de gevangenis duiken ze onder en opereren ze als huurlingen onder leiding van Kolonel Hannibal Smith; hij is het meesterbrein achter vindingrijke missies van het team, waarvoor een ultrasnelle timing, buitengewone vaardigheden en een team van ongelooflijk bekwame en excentrische soldaten nodig zijn. Het team bestaat verder uit Templeton ‘Face’ Peck, die alles kan ritselen voor de onorthodoxe en gedurfde activiteiten van het Team. B.A. Baracas, de chauffeur en krachtpatser van het Team, is een professionele vechtsporter die de belangrijkste ranglijsten in het middengewicht aanvoert. H.M ‘Howling Mad’ Murdock is een begaafde piloot en officieel gek verklaard. Het Team wordt achternagezeten door de onvermoeibare luitenant Charisa Sosa, ooit de geliefde van Face.
Cast: Liam Neeson, Sharlto Copley, Bradley Cooper, Quinton Jackson, Jessica Biel, Patrick Wilson
Posts: The A-Team (Trailer), The A-Team (Trailer B)

The Book of Eli

Plot: “In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. Gewapend met zijn jachtgeweer, zwaard en instinct heeft Eli deze wereld jarenlang afgezworven, zichzelf verdedigend tegen uiterst gewelddadige bendes op zoek naar overlevingsmiddelen. In Californië geeft de zelfverklaarde dictator Carnegie zijn bende opdracht Eli te overmeesteren. Tijdens dit kat en muis spel ontmoet Eli Carnegie’s stiefdochter Solara, die hem vertelt over haar stiefvaders wrede en vernietigende plannen om het gebied te veroveren. Samen vervolgen ze Eli’s weg naar San Francisco, waar het einddoel ligt van zijn lange reis: het afleveren van belangrijke informatie die de redding van de gehele mensheid kan betekenen.
Cast: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila KunisThe Expendables

Plot: “The Expendables is een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging… een die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture, Steve Austin, Terry Crews, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger
Post: The Expendables (Trailer B)The Karate Kid

Plot: “De 12-jarige Dre Parker had de populairste jongen van Detroit kunnen zijn, maar door zijn moeders carrièreplannen is hij in China beland. Dre valt als een blok voor zijn klasgenote Mei Ying – en het gevoel is wederzijds – maar de culturele verschillen maken hun vriendschap onmogelijk. Erger nog, Dre’s gevoelens maken hem het doelwit van Cheng, de pestkop van de klas en kungfuwonder. Zonder vrienden en in een vreemd land kan Dre nergens terecht, behalve bij Mr. Han, een klusjesman die in het geheim kunfumeester is. Han leert Dre dat de Kungfu niet gaat over slaan en ontwijken, maar over volwassenheid en rust. Dre beseft dat het hoofd bieden aan zijn vijanden de grootste strijd van zijn leven zal worden.
Cast: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson
Post: The Karate Kid (Trailer)The Last Airbender

Plot: “Honderd jaar geleden was de wereld verdeeld in vier naties: Vuur, Water, Aarde, Wind. Een jongen met de naam Aang kreeg te horen dat hij de nieuwe Avatar was. Geconfronteerd met de verantwoordelijkheid om een dreigende wereldoorlog te voorkomen, vluchtte Aang van huis weg op zijn vliegende bizon Appa. Ze kwamen in noodweer terecht, stortten in de oceaan en werden ingevroren in het ijs. Honderd jaar later worden ze gevonden en gewekt door een broer en zijn zus. Aang krijgt te horen dat de Vuurnatie tientallen jaren oorlog heeft gevoerd. Hij beseft nu dat hij als uitverkoren Avatar zijn verantwoordelijkheid moet nemen en de Vuurnatie moet verslaan om zo het evenwicht in de wereld te herstellen.
Cast: Noah Ringer, Jackson Rathbone, Dev Patel, Cliff Curtis, Nicola Peltz, Jessica Andres
Post: The Last Airbender (Feature Trailer)The Other Guys

Plot: “‘The Other Guys’ volgt detective Allen Gamble, een forensisch accountant die meer geïnteresseerd is in het papierwerk dan de actie op straat en detective Terry Hoilz, die opgescheept zit met Allen als partner na een beschamende publieke vertoning. Allen en Terry kijken op naar de agenten Danson en Manzetti maar wanneer de mogelijkheid zich voordoet voor Allen en Terry om zich te bewijzen loopt het allemaal niet zoals gepland.
Cast: Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Eva Mendes, Will Ferrell, Michael Keaton, Mark Wahlberg
Post: The Other Guys (Trailer)The Social Network

Plot: “Herfst, 2003. Na een pijnlijke beëindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto’s op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten, om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard bestuur, is het de start van een idee dat zes jaar later zal leiden tot het succesvolle sociale netwerk Facebook. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder een paar tegenstoten.
Cast: Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan BarterThe Town

Plot: “Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Eén van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en er zonder kleerscheuren vanaf komen. De enige familie die Doug heeft zijn zijn criminele vrienden. Jem is ondanks zijn gevaarlijke en snel ontvlambare karakter als een broer voor Doug. Alles verandert echter tijdens een klus van de bende, wanneer Jem voor korte tijd een gijzelaar neemt: bankmanager Claire Keesey. Wanneer ze ontdekken dat ze in Charlestown woont, wordt Jem nerveus en wil hij erachter komen wat ze heeft gezien.
Cast: Blake Lively, Ben Affleck, Jeremy Renner, Jon Hamm, Rebecca Hall, Pete Postlethwaite, Chris Cooper, Titus Welliver
Post: The Town (Trailer)

Toy Story 3

Plot: “Wanneer Andy gaat studeren en op kamers gaat, komen Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden bij dagopvang Sunnyside terecht. Dit lijkt in eerste instantie een gezellige plek, onder leiding van de vriendelijke speelgoedbeer Lotso. Maar het dagverblijf blijkt helemaal niet zo prettig en dus willen Woody en de rest zo snel mogelijk weg. Dit schijnt echter nog niet zo eenvoudig te zijn.
Cast: Tom Hanks, Tim Allen, Michael Keaton, Whoopi Goldberg, John Ratzenberger, Joan Cusack, Timothy Dalton
Post: Toy Story 3 (Trailer)

Unstoppable

Plot: “Na een reeks incidenten en menselijke fouten raast een grote, onbemande trein, volgeladen met chemicaliën, over het spoor van Pennsylvania. De trein is zo groot en heeft zoveel vaart, dat alles op zijn pad wordt verpulverd. Verschillende overheidsinstanties proberen tevergeefs de trein te stoppen. Ze worden te hulp geschoten door Will en veteraan Frank. Will is jong en ziet zijn baan als opstapje naar iets beters. Frank is een rot in zijn vak, maar wordt vervangen omdat hij te duur en te oud is. Ondanks hun onenigheden slaan Frank en Will de handen ineen en wagen hun leven om een enorme ramp te voorkomen. Frank draagt zijn ervaring bij en Will zijn kracht en moed. Samen is dit alles wat ze hebben om de losgeslagen trein stoppen, wat zorgt voor een bloedstollende finish.
Cast: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Kevin Dunn
Post: Unstoppable (Trailer)Wall Street: Money Never Sleeps

Plot: “Na een gevangenisstraf van 8 jaar komt Gordon Gekko vrij. Hij beseft dat de ondergang van de economie niet lang meer kan uitblijven, maar niemand luistert naar z’n waarschuwingen. Hij besluit daarom maar om zich te concentreren op z’n privéleven. Gordon wil de verwaterde relatie met z’n dochter Winnie verbeteren, maar lijkt daar niet in te slagen. Ondertussen sterft de mentor van Jacob. Hij is een jonge beursmakelaar en denkt dat Bretton James achter de dood van z’n mentor zit. Bretton is een sluwe vos van LocustFund. Jacob, die tevens de verloofde van Winnie Gekko is, wil wraak en rekent daarbij op de hulp van Gordon. Gordon besluit Jacob te helpen, in de hoop zo dichter bij z’n dochter te raken.
Cast: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Carey Mulligan, Charlie Sheen, Susan Sarandon, Josh Brolin
Post: Wall Street: Money Never Sleeps (Trailer)6 reacties

 • Lepe
  Reageer

  Oke het zal wel aan mijn smaak liggen maar er zitten heel wat films in dit lijstje die er uit kunnen.

  Beste films in dit lijstje:
  Kick Ass en Scott Pilgrim vs. The world
  The Social Network
  Toy Story 3

  Die er van mij niet op hoorden:
  The last airbender
  The Karate Kid
  Predators
  The Other Guys
  Knight and day
  Due Date
  Wall street money never sleeps

 • henkie
  Reageer

  Inception absolute #1 dit jaar.. Avatar gewoon een top blockbuster. A-team geweldige actiefilm net als The Town en Machete een geweldige actiefilm met veel humor en stereotypes! Inderdaad een mooi filmjaar geweest!

 • tom
  Reageer

  Wow, zelden zo’n beroerd overzicht gezien. De slechtste films van het jaar staan er in, Knight & Day, Wall Street en Last Airbender. En dan Expendables als nummer 1, niet meer dan een standaard actie-film. Geen verkeerde film hoor, maar hoort zeker niet bij de beste. En dan wordt er gesproken over Avatar in dit overzicht en dat was toch echt een film uit 2009.

  Inception wordt nauwelijks vernoemd, terwijl dat toch wel absoluut de film van het jaar was, of je er nou van houdt of niet. Niet alles is slecht, gelukkig zijn Toy Story 3, Social Network en Shutter Island wel opgenomen in de lijst. Al mis de films met een echte inhoud zoals The Ghost Writer, The American en Fair Game.
  Verder kan ik me erg vinden in de reactie van Lepe.

  Natuurlijk heeft het vooral met smaak te maken en is wat ik zeg ook niet per se waar voor iedereen. Maar we kunnen het er wel over eens zijn dat deze lijst vooral met wansmaak gevuld is.

 • Rob
  Reageer

  slechte post idd. Dit zijn niet de films van 2010 en Avatar is een 2009 film. Tot slot is Inception toch echt de grote winnaar volgens imdb. Slechte sourche!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *