492
Views

The Help is gebasseerd op een boek van Kathryn Stockett met dezelfde naam. Dit boek gaat over Afro-Amerikaanse vrouwen die werkzaam zijn in witte huishoudens in het Jackson (Mississippi) van de jaren ’90. Het verhaal wordt verteld vanuit Aibileen Clark, Minny Jackson, twee werksters, en Eugenia “Skeeter” Phelan, een afgestudeerde jonge vrouw die op zoek gaat naar de werkster die haar vroeger opgevoed heeft.

The Help

Releasedata:

NL – 19 januari 2012

BE – ONBEKEND

Samenvatting: “Aibileen Clark is a middle-aged African-American maid who has spent her life raising white children and has recently lost her only son; Minny Jackson is an African-American maid who has often talked back to her employers, leading to being fired multiple times and causing her to have difficulty finding work; Eugenia “Skeeter” Phelan is a young white woman who has recently moved back home after graduating from the University of Mississippi [3] to find that her beloved childhood maid has mysteriously disappeared. These three stories intertwine to explain how life in Jackson, Mississippi revolves around “the help”; yet despite the intimate quarters in which whites and blacks live, there is always a certain distance between them because of racial lines.”

Regiseur:

Tate Taylor


Cast:

Emma Stone

Bryce Dallas Howard

Jessica Chastain

Mary Steenburgen

Viola Davis

Octavia Spencer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *