1130
Views

Als een tienjarige jongen zijn vader verliest in de aanvallen op de Twin Towers op 11 september 2001, gaat hij op zoek naar een slot waar zijn vader hem de sleutel van nagelaten heeft.

Extremely Loud & Incredibly Close

Releasedata:

NL – 9 februari 2012

BE – ONBEKEND

Samenvatting: “After 10 year old Oskar Schell loses his father in the terrorist attacks on September 11, 2001, he goes on a journey across New York to find a lock-box that his dad left him the key to.”

Regiseur:

Stephen Daldry


Cast:

Tom Hanks

Sandra Bullock

Thomas Horn

Max von Sydow

Viola Davis

John Goodman

Jeffrey Wright

James Gandolfini

Zoe Caldwell

3 reacties

 • Max
  Reageer

  Hebben ze z’n oma uit de film gelaten? Die zou een van de hoofdrollen moeten spelen; de moeder (Sandra Bullock in deze film) speelt in het boek maar een kleine rol.

  • The Shepherd
   Reageer

   De oma zit er wil in hoor. Wordt gespeeld door Zoe Caldwell. Over de grootte van haar rol weet ik echter niets. Maar jij hebt dus het boek gelezen Max? Is het een aanrader?

   • Max
    Reageer

    Boek begint supercool, vooral met de uitwerking van de hoofdpersoon (het superleukste 9-jarig kereltje dat je kunt voorstellen), maar naarmate het boek vordert merk je toch wel dat het eigenlijk de volwassen schrijver is die zichzelf in het lichaam van een 9jarige heeft gestopt. Er zitten een paar magische momenten in het boek, vooral wanneer Oskar op bezoek gaat bij een oude kerel die in hetzelfde gebouw woont, of bij een rijke vrouw, maar naarmate het verhaal zich verder vordert, wordt het steeds minder interessant, vooral wanneer de geschiedenis van zijn opa met zijn oma wordt verhaald. Een bizarre (en ongeloofwaardige) flashback die het hoofdverhaal maar nauwelijks raakt. Al met al is het een origineel boek dat ontzettend veelbelovend begint, maar uiteindelijk niet heel ver boven de middelmaat uitstijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *